27 syyskuuta 2009

Hello Kitty



Tolpillaan vielä, vaikka kieltämättä 4v-pippaloiden jälkeinen väsymys painaa jo! Juhlat vol.1 ja vol.2 takana, mukavia hetkiä ja ihania ihmisiä. Kamalasti syömistä, lasten sokerihumalaa ja lahjoista iloitsemista. Tätä kaikkea kulunut viikonloppu on sisältänyt. Kauniista ilmoista ei valitettavasti päästy paljonkaan nauttimaan, kun sisätiloissa juhlittiin, mutta toivottavasti aurinkoisia syyspäiviä on vielä jäljellä.

Täytekakkua jäi vielä. Ullan Unelmasta kakkukuvan ostin viikko sitten. Kuvan käyttö ei ollut hankalaa, mutta itse en ainakaan sen mausta suuremmin välittänyt. Pääasia tietysti, että se sopi synttärisankarin valitsemaan teemaan mukien ja lautasten lisäksi. =)


25 syyskuuta 2009

Synttärihulinaa



Eilen sain sänkyyn kukkapuskan ja lahjan. Aamupalaa en arkiaamun kiireessä edes odottanut. Ihana yllätys nämäkin! Itsenäisesti jo viikonloppuna ostin lahjakseni uuden takin, enkä muuta odottanutkaan.


Koska omani ja esikoisemme synttärit ovat niin lähekkäin, juhlimme tulevan viikonlopun (lähinnä niiden 4v-synttäreiden merkeissä). Edessä on siis kakun väkerrystä, siivousta ja tohinaa monenlaista.

Palailen luultavasti linjoille vasta juhlahumun jälkeen, mutta toivottelen kaikille kesäistä viikonloppua! Ainakin kelien puolesta sellaista on luvattu!




23 syyskuuta 2009

Syysuutta




Voiko sitä tosiaan tulla onnelliseksi näin pienistä asioista? Kotiäidin arjesta tuli astetta ruusuisempaa jälleen GreenGaten ansiosta.


21 syyskuuta 2009

Bling-Bling

Olohuoneemme on suorastaan huutanut uusia valaisimia sitten viime kesäisen muuttomme, mutta niitä oikeita ei vain ole löytynyt. Huone on pitkän mallinen ja väliaikainen lamppumme ei ole riittänyt valaisemaan huoneen toista päätä. Pimeiden tullen oli siis pakkokin saada lisää valoa taloon.

Kodin 1 auttoi meidät tämän vaikean vaiheen yli kun viime viikolla löysimme sieltä feikki-kristallia arkeamme juhlistamaan! Näitä ostettiin siis kaksin kappalein, molemmat -50% ja vielä lisäalena kanta-asiakkaan ominaisuudessa saatu etu! Nyt on muuten valoa etten sanois! Molemmissa on 5 halogeenia ja lähes häikäisee.



Kuvasarja kertoo "rauhallisista" kuvaussessioistani kaiken. Turha luulla, että tässä taloudessa asetellaan esineitä otolliseen valoon ja asentoon tunti tolkulla. Kuvat on otettava äkkiä, jos niitä haluaa ottaa! Muuten käy näin. Tai ehkä äiti ei vain tajunnut jutun jujua, eikä osannut kuvissaan tuoda esiin purkin kauneinta kulmaa? =)

Purkkakaupasta
tilasimme loppukesästä kavereiden kanssa isolla porukalla yli 7kg purkkaa ja pastilleja. Kamala määrä, mutta tuli aika kivuttomasti kasaan ja saimme tilauksen ilman toimituskuluja. Suosittelen talouksille, joissa xylitol-tuotteita kuluu paljon. Purkin kangaskansi on Marjamäen Pajutilalta.


20 syyskuuta 2009

ParkkisKirppis


Aikomus oli itsekin osallistua myyjän ominaisuudessa tämän päiväiseen peräkonttikirppikseen, mutta laiskuus iski enkä jaksanut kaivella varastoja (jotka ovat kyllä pullollaan meille tarpeetonta ja myyntiin kelpaavaa krääsää!). Mentiinpä kuitenkin koko perheen voimin katsastamaan muiden peräkonttien antia ja jotainhan sieltä löytyikin. Luistimet, leikkiponeja ja satukirjoja - kaikki lapsille siis.

Muilta osin viikonloppu on kulunut ensi viikonlopun 4v-synttäreitä suunnitellessa ja niihin leipoessa. Niin, ja kävinhän minä eilen shoppailemassa itselleni uuden villakangastakin, jota olen etsinyt jo jonkin aikaa! Mies ahkeroi tämän päivän leikkimökin maalauksen parissa ja nyt se on vihdoin valmis!


17 syyskuuta 2009

09/09




Minä NIIN kovasti tykkään tästä vuodenajasta! Osittain se varmaan johtuu siitä, että olen syntynyt syyskuussa, olen mennyt naimisiin syyskuussa ja saanut ensimmäisen lapsenikin syyskuussa. =)

Mutta kyllä nämä pimenevät illat ja kylmenevät ilmat ovat ainutlaatuisia ihan itsessäänkin. Vesisateita en kaipaa, mutta nyt pidempään jatkuneet aurinkoiset syyspäivät ovat upeita!



16 syyskuuta 2009

Sota banaanikärpäsiä vastaan

Blogisurffailuni on tuottanut tänään tulosta monella saraa. Alla uusi patonkikokeilu ja tässä vielä vinkki teille muillekin, jotka olette saaneet tarpeeksenne syksyisin vaivaavista banaanikärpäsistä. Meillä niitä riittää! Jonkin verran vähenivät, kun tajusin jättää banaanit hedelmäpussin sisälle, mutta taitaa niitä muistakin hedelmistä tulla.

No, Viivun blogissa oli vinkki näiden lemmikkien tuhoamiseen! Omenaviinietikkaa mukiin, tilkka astianpesuainetta sekaan ja muki otolliselle metsästyspaikalle.

Toivottavasti saadaan hyvä saalis!

Annan kaurapatonkeja

Kaunista elämää-blogista löysin mielenkiintoiselta ja helpolta vaikuttavan patonkireseptin, jota piti hetimiten kokeilla. Äkkiä kaupasta hiivaa ja leipomaan!

Isompi neiti halusi auttaa, pienempi huusi jaloissa. Ehkä osasyynä myös äidin huono matikkapää, mutta jauhoja tuli laitettua vain puolet reseptissä vaaditusta. No, taikina oli JOKSEENKIN löysää kun kaadoin sen pöydälle. Jonkun aikaa ihmettelin, kunnes lusikoin taikinan takaisin kulhoon ja lisäsin jonkin verran jauhoja. No, tästäkin huolimatta patongeista tuli todella herkullisia! Suosittelen testaamaan!!


13 syyskuuta 2009

Omenapaistos


Syksyn merkki on selkeästi meidän taloudessa se, että omenapaistoksia alkaa tulla uunista ulos kiihtyvällä tahdilla. Seuraksi tälle herkulle kelpaa niin vaniljajäätelö, kuin -kastikekin. Suussa sulavaa! Omput meidän paistoksiin tulevat kaupan laareista, mutta te joilla omien puiden satoa on yllin kyllin, nauttikaa kaksinverroin!



Tässä oma reseptini, josta tuskin koskaan poikkean:

2 hapokasta omenaa lohkoina
100g sulaa voita
1dl fariinisokeria
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1tl kanelia

200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.


Tämä viikko onkin muilta osin ollut aika mielenkiintoinen. Meikäläinen on mennyt mm. ambulanssilla sairaalaan. Koomisinta sinänsä vakavassa ja pelottavassakin tilanteessa oli se, että ambulanssikuskeina toimivat Sairaala-sarjan päähenkilöt. Onneksi kameroita ei ollut tällä kertaa mukana.

Eilen kotiuduttiin miehen veljen häistä itäisestä Suomesta. Oli kiva olla reissun päällä, mutta vielä paljon mukavampaa olla kotona!

Kuopuksemme oppi tänään nousemaan tukea vasten seisaalleen ja muutama konttausaskelkin päästiin eteenpäin. Ryömiminen on toistaiseksi tehokkaampaa, joten sitä käytetään kun pitää äkkiä päästä jonnekin. Kehitysaskeleiden kunniaksi omenapaistoksen kimppuun mars!




06 syyskuuta 2009

Rompetori Nekalassa


Viikko sitten harmittelin, kun missasin Kangasalla olleen rompetorin. Siitä viisastuneena laitoin kalenteriin ylös tämän viikonloppuisen ja heti aamutuimaan sinne ajelin. Rompetta oli, mutta aika vähän. Toinen puoli puistosta oli tavallisten markkinakojujen, metrilakun ja pomppulinnan valtaama.

Keskityinkin enemmän varsinaiseen rompe-/kirpparipuoleen ja tein muutamia kivoja löytöjä. Monta ihanuutta jäi myös ostamatta, mm. emalisia vateja ja ruostunut öljylyhty, mutta en vain osannut perustella niiden tarvetta itselleni riittävästi jotta olisin ne ostanut omikseni.

Kauniimpaa paikkaa tällaiselle tapahtumalle saa hakea! Puisto isoine puineen ja maahan tippuneine lehtineen, vossikan kavioiden kopse ja muurinpohjalettujen tuoksu. <3



Hopean värinen kulunut lautanen. Kaunis itsessään. Etsii vielä hetken paikkaa kodissamme. Ehkä käyn ostamassa kasan eri kokoisia valkoisia kynttilöitä ja sijoitan sen olohuoneeseen...katsotaan.

Ruskean nahkalaukun ostoa mietin jonkin aikaa. Kaksi suloista mummelia sitä myi, huimat 3€ maksoin. Laukku tuoksahtaa vanhalta ja haluaisinkin sen hajun pois...vinkkejä? Auttaisikohan kenkälankki ja suihkaus hajuvettä? =) Juuri tällaisia käsilaukkuja olen katsellut moneen kertaan mm. Stockalla, mutta hinta on ollut vähän eri luokkaa, siksi jäänyt aina ostamatta.



Näistä lapasista pulitin 7€, mutta ovat sen verran kauniit ja käsityön taidonnäyte (ainakin minun mittapuullani!), että ehkä se ei ollut liikaa. Saman nallen nassu koristaa vanhimman tyttäremme punaisia lapasia, mutta kuvan tumput matkaavat lahjaksi ystäväni vauvalle.

Viikonloppu on ollut tehokas muiltakin osin. Mies leikkasi eilen pensasaidan pihamme ympäriltä ja me muut keräsimme oksia ja haravoimme lehtiä sen jäljiltä aika vauhdilla. Ennen sitä sain rentoutua kampaajalla ja nyt on kuontalo siltä osin valmis viikon päästä vietettäviin miehen veljen häihin.

Tänään tehtiin heti aamutuimaan pitkä kävelylenkki ja testattiinpa samalla lastenvaunujen maastokelpoisuus, kun oikaisimme metsäreittiä kotiin. Maavara ei ihan joka kohdassa riittänyt, mutta ihmeesti tuo pienimmäinen sai nukuttua, vaikka heilui vaunujen tahdissa puolelta toiselle!

Innolla uutta viikkoa päin!




02 syyskuuta 2009

Oooostakaa, oooooostakaa!




Meidän vauvastamme on kasvanut jo iso tyttö. Ikää on kohta 8kk ja kasvu on ollut niin hurjaa ettei enää millään mahduta tähän uutena 10/08 ostettuun turvakaukaloon. Niinpä se laitetaan myyntiin.

Kyseessä siis Akta Graco Logico S telakallinen turvakaukalo, joka on tosi näppärä käytössä. Kaukalo vain tipautetaan telakkaan ja sillä selvä. Tässä mainospuhetta Lastentarvikkeen sivuilta:

"0-13 kg, n. 0-12 kk. Erillinen asennusjalusta tekee käytöstä äärimmäisen helppoa ja mukavaa. Asennus jalustan kanssa auton 2- tai 3-pistevyöllä, ilman jalustaa auton 3-pistevyöllä. Asennusjalustassa on säätö mikä varmistaa hyvän asennon kaukalolle erimuotoisilla autonistuimilla. Vakiovarusteena kaukalossa on lapsen mukavuutta ja turvallisuutta lisäämässä aurinkolippa, tukityynyt vastasyntyneelle, vyönpehmusteet, sekä erittäin korkeat sivutörmäyssuojat. Kaukalo voidaan kiinnittää Gracon matkarattaisiin, jolloin toimii osana Gracon Travel Systemiä".

Kaikki pehmusteet saa irti ja ne ovat konepestäviä. Tänä aamuna pyöritin ne koneessa, joten putipuhtaita ovat. Maksoimme kaukalosta uutena 160€, eli hinnasta saa neuvotella. Jätä kommenttilootaan yhteystietosi jos kiinnostaa. Kaukalo sijaitsee fyysisesti siis Tampereella. Nouto käy, lähettämisrumbaan en lähde.=)