23 joulukuuta 2009

Rauhallista Joulun aikaa!


Evankeliumi Luukkaan mukaan 2: 1-20

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:


Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.


Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.


18 joulukuuta 2009

Pakkanen paukkuu!




Onpas ollut kylmä viikko! Lapsiperheessä tämä kylmyys on tuonut mukanaan ylimääräistä kiukuttelua, kun raitista ilmaa ei olla päästy haukkailemaan normaaliin tapaan. Äidin on pitänyt keksiä kokoajan lisää tekemistä isommalle ja huijata pienempi nukkumaan päiväunensa sisällä vaunuissa.

Jäälyhtyjä on jäädytelty urakalla ja niistä yritän ottaa kuvia viikonlopun aikana. Yhteen lyhtyyn tyttö keksi tiputella aronian jäätyneitä marjoja. Siitä tulee varmaan aika kivan näköinen!

Päiväkerhon joulujuhlassa ihasteltiin eilen esikoisen esityksiä ja laulettiin "Enkeli taivaan". Viikonloppuna saadaan hakea kauppahallista joulukinkku ihan ilmaiseksi. Se oli tänä vuonna miehen työnantajan joululahja työntekijöilleen. Viime vuosina olen ollut enemmän kalkkunan kannattaja, mutta kai sitä kinkkuakin pitää vähän maistella. Ohjelmassa on myös naapurin pojan synttärit sekä seurakunnan joulujuhla sunnuntaina.

Joulusiivoukset suoritetaan sitten vasta ensi viikon alussa. Tässä taloudessa kun tuo siisteys on hyvin katoavaa...=)

Kirpsakkaa viikonloppua kaikille!


13 joulukuuta 2009

3.adventti


Aika kiitää ihan hirvittävää vauhtia! Viikon päästä ollaan jo ihan Joulun ovella! Meillä 3.adventti on sisältänyt esikoisen kuoroharjoituksia ja esiintymisen. Alla olevat kuvat kertonevat mitä muuta tänään on tapahtunut...




11-kuisellamme on nenässä monta komeaa veristä raitaa, molemmissa poskissa mustelma ja juuri äsken lisäsimme listaan myös turvonneen ylähuulen. Kovasti siis kävellään ja kompastellaan. Eteisen sisalmaton kanssa on otettu kontaktia kaatumalla siihen suoraa naamalleen.=/ Huomenna neuvolassa, kausi-influenssarokotetta hakiessa saattaa neuvolantäti ehkä kysäistä jotain...=)


Mutta näillä mennään. Virheistä opitaan ja tullaan viisaammiksi.

Lumen valaisemaa tulevaa viikkoa meille kaikille! Annetaan pakkasen paukkua!






06 joulukuuta 2009

6.12.1917


Onnea Suomi! 92 vuotta ei ole mikään huono suoritus!


Tänään syödään hyvin, tehdään joulutorttuja, ulkoillaan, sytytellään kynttilöitä ja katsellaan Tarjan ja Pentin juhlia telkkarista.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!



04 joulukuuta 2009

Kuusen tuoksua




No nyt niitä on meilläkin, kaksin kappalein! Pikkukuusia siis. Monissa blogeissa olen niitä ihaillut ja pitihän sellaisia meillekin saada. Senkin takia käteviä, että näihin ei tuo 11-kuinen pääse käsiksi. Voi siis olla ettei tänä jouluna meidän talouteen hommata isoa kuusta ollenkaan. Sen verran vilkasta sorttia tuo neiti, että kuusi voisi saada kyytiä.




Villa Harmonien Sadulta hain viikolla numerot adventtikynttilöihin. Sadulta ostin myös kaksi nuppivedintä yllä näkyvän eteisen kaapin oviin. Tuunattiin siis Ikean kaappia vielä astetta paremmaksi.

Muutama valoisampi päivä on piristänyt todella paljon ja tänään tein oikein suursiivouksen perjantain kunniaksi! On ihana aloitella viikonloppua hyvältä tuoksuvassa ja siistissä kodissa. Harmillisesti esikoisella nousi tänään kuume, mutta toivon mukaan tauti menee pian ohi. Itsenäisyyspäivälle ei ole suunnitelmissa mitään ihmeellistä ohjelmaa. Linnan juhlia töllötetään kyllä, kun ei taaskaan kutsu kolahtanut laatikkoon.


Tunnelmantäyteistä viikonloppua teille kaikille!

-HaHa-


03 joulukuuta 2009

Kuurankukkia






Onko kauniimpaa? Valkoinen kuurainen maa, pikkupakkanen ja kirkas auringonpaiste. Nyt jaksaa taas tätä arkista aherrusta eteenpäin ihan eri tavalla!


01 joulukuuta 2009

Halpaa huvia






Tältä näyttää Tampereen Sokoksen joulu tänä vuonna. Ikkunoiden somistuksia olisi voinut ihailla vaikka kuinka pitkään. Erityisen hieno juttu, jota näkyy vähän poron jalkojen juuressa, oli pentujaan imettävä kissaemo, joka näytti oikeasti hengittävän.

Tänään tehtiin siis bussimatka keskustaan. Käytiin ikkunaihailujen lisäksi myös Tallipihalla ihmettelemässä Mimmi-aasia sekä Unelma- ja Ulla-lampaita. Villa Harmoniessa piti tietysti samalla piipahtaa ja suklaapuodista mukaan tarttui pientä herkuteltavaa.


Nyt tämä mamma suuntaa saunan lämpöön rentoutumaan - YKSIN!