26 helmikuuta 2010

Yrjö kylässä?




Meillä on tänään kotipäivä. Aamupuuro lensi nuoremmalla neidillä kaaressa pöydälle ja hetki sitten uitettiin koko tyttö lavuaarissa, kun vaipasta löytyi aikamoisen löysät tavarat. Noroa on kuulemma liikenteessä, mutta toivotaan ettei tämä sentään sitä ole. Itselläkin on pää kipeä, vaikka saattaa olla psykosomaattista...aina kun kuulenkin oksennustaudista alkaa itselläkin tehdä pahaa.

Matot on rullattu sivuun ja sohva suojattu. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Parempaa viikonlopun odotusta teille muille!

23 helmikuuta 2010

Saahan sitä aina haaveilla?


Vielä jonain päivänä...

...meillä on koti, jossa on pönttöuuni.
Ilmajoella tällaisia kauneuksia tehdään
!

Aika suloinen olisi keittiössä myös tällainen pätkä versio,
jonka päällä on keittolevy.

18 helmikuuta 2010

Appelsiinimuffinssit



Kaksi vanhaa, kuivahtanutta appelsiinia odotti aamulla keittiössä. Olisin voinut kipata suoraan biojätteisiin, mutta päätin hyötykäyttää reppanat ja kaivoin joskus Pirkka-lehdestä talteen leikkaamani appelsiinimuffinireseptin esiin. Nämä ovat kyllä tosi herkullisia! Ohjeen mukaan taikinasta pitäisi riittää 12:een muffinssiin, mutta itse sain kasaan vain yhdeksän.





1 appelsiini (kuori+mehu)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita tai leivontamargariinia
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus:
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinimehua

Lisäksi:
12 kpl Amerikan muffinivuokaa

1. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl). Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen (Huom! Jätä 1 rkl appelsiinimehua kuorrutusta varten).

3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä muffinit.

4. Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrutus muffinien päälle ja koristele halutessasi appelsiinin makuisilla nonpareilla.

14 helmikuuta 2010

Arvokkain aarre - ystävyys


Hyvää Ystävänpäivää kaikille teille
ja luistavaa Laskiaista!




10 helmikuuta 2010

Aurinkolasit esiin!




Tänään olisi ollut synti pysyä neljän seinän sisällä! Ruoan jälkeen laitettiin pikkusisko vaunuihin unille, kaivettiin sukset ja sauvat varastosta ja lähdettiin nauttimaan keväisestä auringonpaisteesta! Pakkasta oli kyllä kevätkeleihin verrattuna vähän liikaa (-10), mutta se ei menoa haitannut. Isosisko hiihti edellä ja äiti työnsi vaunuja hangessa ja yritti pysyä perässä! ;)


08 helmikuuta 2010

Pihapuodin ihana Pia






Kesällä tutustuin ystäväni kautta kokkolalaiseen Piaan, joka oman työnsä ohessa pitää Pihapuotia. Pia tekee monenlaista ihanaa sisustustavaraa ja häneltä tilasin nimitägit vessaan ja kylppäriin. Olimme yhteydessä vain sähköpostitse, mutta silti tägeistä tuli JUURI sellaiset kuin toivoinkin!


(Kuvat valitettavasti vähän pimeitä, koska vessassamme on niin huono valaistus)

07 helmikuuta 2010

Äiti vaihtoi vapaalle!





Arvatkaas missä minä vietin viikonloppuni?

Haaveilin perjantaina pienestä irtiotosta. Tämän kotiäidin arjen unohtamisesta edes hetkeksi. Ja haaveet kävivät toteen nopeammin kuin osasin kuvitellakaan! Perjantai-iltana varasin hotellin ja ostin junalipun. Lauantaiaamuna VR puksutti mamman Helsinkiin! Kodista ja lapsosista jäi huolta kantamaan ukkokulta.


On shoppailtu, syöty LÄMPIMIÄ ruokia, herkuteltu, löhöilty sängyssä tv:tä katsoen (ei lastenohjelmia!), lilluttu vaahtokylvyssä, luettu aamun lehti ja nautittu runsas aamiainen ilman keskeytyksiä. NAUTIN yksinäisyydestä, hiljaisuudesta. Kuten tavallista, vieraassa paikassa en osannut nukkua kunnolla, mutta levätty on silti - ainakin henkisesti.

Tänä aamuna päätin vielä hurauttaa Ikean ilmaisella bussilla sisustusostoksille. Aikamoinen extreme-matka siitä tulikin. Bussista puhkesi nimittäin rengas ja siellä sitä sitten Kehä ykkösen varressa odoteltiin yli puoli tuntia uutta bussia! Mutta hyvin ehdin silti löytää kaiken tarpeellisen Ikeasta: valokuvakehyksiä, kylppäriin maton, kynttilöitä, servettejä...ja tietysti nauttia myös maittavan lihapulla-aterian ja ihanaisen pehmiksen. Olisi NIIN tehnyt mieli ostaa mukaan Ystävänpäivä-kakku (sellainen vaaleanpunainen marsipaani-ihanuus), mutta eihän se olisi junamatkaa kotiin asti hyvänä säilynyt. =/

Tauko kotiarjesta teki hyvää ja olisin kieltämättä viihtynyt reissussa pidempäänkin, mutta hyvä näinkin! Nyt taas jaksaa vaipan vaihtoa, syöttämistä, nukuttamisia jne.jne.

Antoisaa viikkoa meille kaikille!


04 helmikuuta 2010

Keittiön pöytä



Meillä on RUMA keittiön pöytä. Kuultovalkoiset jalat vielä menettelevät, mutta kansi on ällö-mäntyinen. Siinä näkyvät puun pehmeyden takia kaikki kolhut ja onhan siinä kuulakärkikynätaidettakin.

Saman sarjan tuolien mäntyisyyden olen saanut piilotettua istuintyynyjen alle, mutta koska 1-vuotias on vähän liian näppärä vetämään pöytäliinan alas, ei meillä voi käyttää liinoja tällä hetkellä!

Olen haaveillut Wanhasta, ajan kuluttamasta valkoisesta pöydästä. Täältä löysin kuvissa näkyvän ihanuuden. Vaalea harmaa löytyy meillä keittiön tapetista ja saman värinen pöytä sopisi sinne kuin nenä päähän! Mutta näitähän ei tietenkään Suomesta saa...enkä Saksasta ala tilaamaan.

Jos vaikka kesällä maalaisin koko pöydän valkoiseksi? Mitäs sanotte?

03 helmikuuta 2010

Pinkkiä ja palloja!


Nämä ihanuudet tilasin Ellokselta molemmille tytöille. Vielä eivät samassa huoneessa nuku ja 1-vuotiaallehan tämän kokoiset lakanat ovat vielä aivan liian isot, mutta joskus tulevaisuudessa voisi tulla tappelu (voin kuvitella), jos vain toiselle on "ne ihanat vaaleanpunaiset pallolakanat"! Ja voihan näitä äiti ja isikin lainata ennen sitä... ;)



Kuivista käsistä taitavat kärsiä lähes kaikki näin talvisin. Monenlaista rasvaa ollaan miehen kanssa käsiimme läträtty, mutta mikään ei oikein ole kunnolla auttanut. Syksyllä ostin Body Shopista hamppurasvaa kuivia ja halkeilevia kantapäitä varten ja se oli todella tehokasta.

Samaan sarjaan kuuluu myös käsirasva ja ilmeisesti myös kasvorasva. Rasvan tuoksu on aluksi aika voimakas, mutta kuivuttuaan muuttuu miedommaksi ja tuoksuu tosi hyvältä! Toivotaan että tämä tökötti nyt vihdoin tehoaa käsiin, joita kotiäitinä tulee pestyä aika usein.

Putelin alla Pentikin sydänpyyhkeet, jotka ostin tytöille. Samoja pyyhkeitä löytyy myös vaaleansinisenä ja -punaisena. Olen lähetellyt niitä ystävien vauvoille (joita on viime kuukausina syntynyt aika monta!).

Jostain syystä sain tänään annoksen siivousenergiaa ja täällä on jo imuroitu ja pesty lattiat. Jos vielä pölyt pyyhkäisen niin eipäs tarvitse viikonloppuna siivoilla!


02 helmikuuta 2010

"Kevyet" Runebergit



Väänsinpä tuossa torttuja. ;)

Perjantaina kun sitä taas vietellään tuota päivää Runebergin. Tällä kertaa muokkailin reseptiä pikkasen kevyempään suuntaan ja korvasin margariinin kokonaan kermaviilillä. Myllyn Parhailta tällasen reseptin löysin. Ihan ok makuisia, mutta kai niistä parempia sais kun käyttäis PALJON rasvaa ja sokeria!

Lumitöissä on tänään kulunut kalori jos toinenkin, joten kyllä sitä nyt yhden tortun uskaltaa tällä huhkimisella ottaa! Pulkkamäessä ei oikein liiasta lumesta johtuen luistanut, mutta toinenkin syy selvisi kun päästiin kotiin saakka eikä esikoiselle ruokakaan maistunut. Kuumettahan hällä, eli meillä tautiputki jatkunee. Toivon vaan ettei oksutautia, jota nyt on ollut liikenteessä kuuleman mukaan.