25 maaliskuuta 2010

Ruohoa, pupuja, munia...




Koti alkaa pikku hiljaa pukeutua Pääsiäiseen. Ruohot ovat vielä hengissä. Voi olla että viikon päästä, juhlan kynnyksellä, näyttää kuivemmalta. ;) Tämän vuoden suklaamunasuosikeiksi ovat nousseet Hello Kitty-munat, joista saadut hahmot ovat olleet mukana jo monissa leikeissä.

Alimman kuvan pupu onnistui säikäyttämään miehen yhtenä iltapäivänä
- aika aidon näköinen tapaus kun on!




23 maaliskuuta 2010

Pitihän sinne ajella...






...nimittäin Marjamäen Pajutilalle. Avasivat kevätkauden viime viikonloppuna. Harmillisesti vanha lato ja keltainen puutalo olivat vielä kiinni. Tiedä sitten milloin ehtivät niitä availla. Mutta päämyymälässä näytti ihan kivalta. Yläkerrasta tykkäsin, alakerta tummuudessaan ei ollut niinkään makuuni. Kaikki kuvat otinkin yläkerrasta, paitsi alimman, joka on ulkokojusta. Aika vähän mitään pääsiäiseen liittyvää, vain muutama pupu siellä täällä.

Hintataso ei ole ainakaan laskenut. Kuka lie haluaa pulittaa pumppupullosta saippuaa 20€? Mutta itse käynkin Pajutilalla lähinnä lepuuttamassa silmiä, ihastelemassa ja joskus myös herkuttelemassa kahvilassa. Mukaan tarttui yksi tuote; metallinen, valkoinen sydänkehikko, johon saa esim. joulukortit kätevästi, tai vaikka laskuille ja muille tärkeille lapuille säilytyspaikan. Kuvan saatan napata siitä myöhemmin, kunhan se löytää oman paikkansa.






Mustikkamuffinssit


Jostain kumman syystä on tehnyt jo monta päivää mieli mustikkamuffinsseja ja tänään annoin mieliteolle periksi. Monta vuotta sitten talteen otettu banaanikaakaomuffinssiohje
Ei makeaa mahan täydeltä -blogista muunnettiin vastaamaan tarvetta, eli korvasin banaanin mustikoilla. Todella namskis!

21 maaliskuuta 2010

Jippiitä ja Exitiä


Tämä viikonloppu on ollut vaiherikas, mutta levättykin on. Lauantaina ajeltiin Ylöjärven jäähalliin lastentapahtumaan, jossa esiintyi Jippii-kuoro ja lapset saivat luistella Jippii-musiikin tahdissa. Kiva idea, vaikka toteutus vähän ontui äänentoiston osalta. Esikoinen oli innoissaan päästessään eka kertaa hallijäälle luistelemaan. Itsellekin olisi pitänyt ottaa luistimet mukaan, koska kaukalon laidalla tuli KYLMÄ!


Tänä iltana suuntasimme kirkkoon legendaarisen Exitin konserttiin. Tätä bändiä on "fanitettu" jo esiteinistä saakka, eikä se tunnu pettävän kuulijaa koskaan. Uuden levyn kappaleet tulevat varmasti tutuiksi pian, kun annetaan CD:n kuluttaa raitojaan. Mukana konsertissa oli onneksi myös vanhoja tuttuja kappaleita, joissa sai hoilata mukana. Kirkko oli pullollaan väkeä. Toivottavasti Exitin pojat jaksavat reissata kotimaata vielä jokusen vuoden lisää.

18 maaliskuuta 2010

Less is more?






Sori, en osannut päättää mikä kuvista olisi kaunein - laitoin siis kaikki. Onkohan tästä kehittymässä kukkablogi, kun tuntuu etten muuta enää osaa kuvata! (Kukista kiitos Mariannelle.) ;)


******

MammuttiMarkkinat, 3+1-päivät, HintaJumpat, Tasauspäivät, Hullut Päivät.... joka paikka huutaa alennuksista ja tavarapaljoudesta. Ja mistä johtuukin, mua ei huvita yhtään lähteä ihmispaljouteen tönittäväksi ja huudattamaan väsyneitä lapsia. En kaipaa meille yhtään enempää tavaraa ja jos minkälaista hilavitkutinta. Enemmänkin kaipaan jonkinlaista puhdistautumista, pois heittämistä ja järjestystä. Varastoissa ja kaapeissa on taas ihan liikaa kaikkea. Syksyllä jo kirpparilla paljon myin, mutta mistä sitä taas on kertynyt?


17 maaliskuuta 2010

Hulinata, vilinätä!


Viime päivät ovat olleet aikamoisen kiireisiä, mutta erityisen mukavia! Ystäväni junaili meille maanantaina kahden lapsensa kanssa pariksi yöksi kyläilemään ja pitämään Mary Kay-kutsut. Eilen hikoiltiin ja kulutettiin sukanpohjia HopLopissa ja meidän 1vee nukkui historialliset 3,5h:n päiväunet sen session tuloksena!

Blogikollegat Tättähäärä ja Marianne eivät valitettavasti olleet ajoissa muistuttamassa ja unohdin kuvata maanantaisia kutsuja varten leipomani kakut. Toinen niistä oli Banoffee-torttu, jonka tekeminen etukäteen vähän jänskätti, aikaisemmin kun en kondensoidun maidon kanssa ole ollut tekemisissä. Mutta kehuista päätellen ja itsekin kakkua maistettuani voin todeta, että LIIANKIN hyvää! Pitää siis piakkoin leipaista uusi samanmoinen ja silloin muistaa kuvailla ennenkuin kakku päätyy herkuttelijoiden suihin! =)

Nyt vieraat ovat junassa matkalla kotiaan kohti ja meidän tasainen arkemme palailee pikku hiljaa raiteilleen. Esikoisella oli tänään kerhon valokuvaus, joka jännitti jonkun verran. Ja kerhossa joku reppana oli oksentanut, joten tautia on liikkeellä edelleen...kunpa ei visiteeraisi enää meillä!



Herneenversot puskevat jo voimalla mullasta ja pian pääsemme napostelemaan! Kasvun ihme on kyllä uskomaton!


13 maaliskuuta 2010

Neilikka - jumalainen kukka



Kaipasin vaihtelua tulppaaneille, vaikka ne lempikukkiani ovatkin. Neilikat ovat hinta-laatusuhteeltaankin kannattavampi ostos, koska kestävät kauniina niin pitkään - jopa muutaman viikon!


Aurinko paistaa, vesi lorisee ränneissä ja etupihan laatat ovat jo lähes kuivia!

Nautitaan viikonlopusta!

10 maaliskuuta 2010

Chocolate chip cookies


Ei, nämä eivät ole jauhelihapihvejä...




...vaan aivan julumetun herkullisia suklaakeksejä!

Reseptin löysin Crazy bakerin blogista ja siellä näitä chocolate chip cookies reseptejä oli useampikin versio. Koska en kaapistani tummaa ruokosokeria löytänyt, korvasin sen fariinisokerilla ja mantelilastujen sijaan käytin manteli- ja hasselpähkinärouhetta. Jonkun makuun näissä voi olla hieman liikaa pähkinää, mutta osan siitä voi korvata suklaalla.

Meidän 4vee on ollut sunnuntaista saakka mummolassa "lomalla" ja huomenna mummo ja pappa tuovat neidin takaisin kotiin. Kuulemma yhtenä iltana on vähän ollut isiä ja äitiä ikävä, mutta paljoa ei kotiin olla haikailtu. Taitavat mummo ja pappa olla loman tarpeessa näiden päivien jälkeen! =)

1vee2kk neiti taasen on ollut vähän hukassa, kun isosisko ei ole järjestämässä actionia päivään. Kulkee huoneesta toiseen etsimässä siskoaan. Ja kun äiti istuu olohuoneessa tietokoneella, tyhjentää miss huomionkipeä keittiössä roskista. Tai jos äiti on poissa olohuoneesta, saa tietokoneen näppis kyytiä. Mistä tuo pieni ihminen voikin tietää mikä on pahantekoa?! Mutta on se silti NIIN sulonen tapaus! <3




03 maaliskuuta 2010

Tortulla suut suolaseks!


UnelmaUllan sivuilta piti heti kokeilla tämän suolaisen piirakan reseptiä. Muutin sitä sen verran, että korvasin osan jauhoista ruisjauhoilla ("terveellisempää"!) ja jätin aurajuuston (yäks!) pois. Tosi hyvää! Mutta näitä suolaisia (lue:rasvaisia) piirakoita en kyllä henk.koht. pysty montaa palaa syömään. Onneksi osan voi pakastaa vierasvaraksi.


Meillä oltiin viime viikonloppu mahataudin kourissa. Pienin neiti ja mies joutuivat kärsimään taudista eniten. Minä ja esikoinen selvittiin oikeastaan ilman sen suurempia oireita (kop kop!).

Tänään käväisin tyttöjen kanssa Kodin1:n Yllätyspäivillä, mutta eipä sieltä mitään ihmeempää löytynyt. Sähköhammasharja ja kukkamultaa. Ja nyt jonkun tarvisi jaksaa vaihtaa meidän kukkiin mullat. Pitäisi myös käydä penkomassa ulkovarastosta isommat ruukut...tai voi olla ettei sopivia löydy muualta kuin kaupasta.