26 syyskuuta 2010

Viis vee


Ohi on. Nimittäin esikoisen kaverisynttärit! Huh ja hei sanon minä. Oli siinä hulinaa ja vilinää, mutta selvittiin. Ohjelmassa oli tietysti lahjojen avaamista ja ihmettelyä, herkuttelua, ongintaa, pakettileikkiä, juoruakkaa ja isin huolella valmistama sorminukketeatteri-esitys. Lopuksi taisi osa porukasta pelata Afrikan tähteäkin hetken. Homma pysyi hanskassa ja riehuminen estettiin riittävällä ohjatulla toiminnalla. ;)

Odotetuin ja hartaasti toivottu lahjakin saatiin, nimittäin nukkekoti. Nyt on sitten herkkuja vieläkin kaapit pullollaan, koska lapsivieraisiin ei uponnutkaan niin paljon syöminkejä kuin olin kuvitellut! Kukakohan ne kaikki sitten syö....? :)

Nyt jalat ylös ja huilaillen loppu ilta. Flunssaakin taitaa pukata, mutta toivon viimeiseen asti että runsas D-vitamiinin tankkaus olisi suojanani.






24 syyskuuta 2010

Ahlman



Eilinen iltapäivä kului mukavasti lasten kanssa Ahlmanin ammattiopiston ympäristössä, jossa oli MUUTAMA (!!!) muukin ihminen meidän lisäksemme. Luulin, että siellä olisi jokunen kotiäiti lapsineen ja kourallinen eläkeläisiä, mutta ihmispaljous oli valtava!

Ohjelmassa oli siis poniratsastusta, vasikkatalutusta, hevosia, pieneläintalo avoinna yms. ja lisäksi sai ostaa monenlaista syötävää, juotavaa ja kädentaidoin valmistettua asiaa. Lapset tietysti nauttivat eniten eläinten näkemisestä. Ilmakin suosi meitä.

Oma astia unohtui kotiin, mutta aion ehdottomasti poiketa joku päivä hakemaan maitobaarista Ahlmanin ammujen maitoa! Uskomatonta, että näin lähellä Tampereen keskustaa tuntuu aivan kuin olisi kaukana maalla. Ihana paikka!

Tänään aloitin päiväni työhaastattelussa. Viimeistään puolentoista viikon kuluttua selviää onnistiko. 105 hakijaa, joista 10 valittiin haastatteluun, eli jo tämä oli voitto. Edelleen toki mietin haluanko viedä lapset hoitoon, mutta jos työpaikan saisin, olisi siitä nyt entistä vaikeampaa kieltäytyä, kun tietää kuinka moni sitä tavoitteli!

Aamulla herätessä päällimmäisenä oli tietysti mielessä työhaastattelu, kunnes mies kaappasi syliin ja onnitteli. Vanhenen tänään ja näköjään aika tavalla, koska en enää itse muista syntymäpäivääni! ;) Lahjan ostin itselleni jo maanantaina (ne haaveilemani El naturalistat...!) ja aamulla sain ruusuja. Kuulemma illalla menemme koko perheenä vielä jonnekin valitsemaani paikkaan syömään.

Hulinaviikonloppu tiedossa. Esikoisen kaverisynttärit ovat sunnuntaina ja niiden järjestelyyn ja suunnitteluun tässä on viime viikot aikaa kulutettukin. Ja neitiä jännittää NIIN kamalasti! ;)

Mukavaa syksyisen kirpsakkaa viikonloppua teille kaikille!


15 syyskuuta 2010

Toffeeta makeannälkään


Iltapäivällä iski makeannälkä. Jotain oli pakko keksiä. Munia ei ollut riittävästi leipomiseen. Joskus lapsuudessa viimeks testattu taito, toffeen teko vei voiton. Taisi vain kotiäiti keitellä seostaan turhan pitkään, koska toffeesta tuli niin kovaa että nyt saa pelätä hampaiden katkeavan sitä jyrsiessä! Kertokaas mitä tein väärin? Ohjeessa luki, että kerma-sokeri-voi-seosta olisi pitänyt keitellä yli 30min ja omani oli valmiin oloista jo vartissa!

Sade on pitänyt meidät tänään sisätiloissa. Eilen ahkeroimme koko perheenä leikkimökin talviteloille ja purimme kesäkalusteet mökin sisään suojaan. Näin viime yönä unta, että satoi ensilumi. Onneksi ei sentään ihan vielä!

10 syyskuuta 2010

Muumipeikon suklaamuffinssit



En nyt millään enää muista kenen leivontablogista tämän reseptin löysin...mutta tässä se tulee teillekin! Esikoisen synttärit lähestyvät, joten tein ohjeen kaksinkertaisena ja laitoin valtaosan pakkaseen odottamaan juhlia. Kuorrutuksen tein puolikkaana vain testin vuoksi. Aika äkkimakeita...eli hyviä siis! ;) Luulen, että jääkaapissa aikaa vietettyään maistuvat huomenna vielä paremmilta.


Kappalemäärä reseptissä tarkoittaa pieniin muffinivuokiin tehtyjä. Kuvissa jämätaikinasta tekemäni muutama amerikanmuffini. Ikean halpa muffinivuoka kyllä osoitti taas tarpeellisuutensa! Eivät leivokset leviä sitä käyttämällä!


Muumipeikon suklaamuffinssit (12-18 kpl)

3 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50g voita
100g tummaa suklaata
1dl kermaviiliä
2rkl kylmää kahvia
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa munaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti seokseen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Täytä 2/3 vuoasta ja paista 175´C:ssa 20-25min.

Kuorrutus

120g pehmeää voita
10dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
100g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kuumaa kahvia

Sekoita kaikki muut aineet kahvia lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kahvi. Levitä/pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Lisää nonparellit/muut koristeet. Nauti.


07 syyskuuta 2010

Heti mulle kiitos.


Jommat kummat haluaa hän. El naturalistan kengät on niin herkkuja! Ja niin kalliita. :( Yhdet oon raaskinu elämäni aikana ostaa, mutta ne on kävelykenkämalliset. Nyt tekis mieli tällasia varrellisia. Kivat myös talvella, koska pohjat on sen verran rouheat ettei jäiselläkään kelillä liukastu kovin helposti.

Vielä kun osaisi päättää minkä värisenä nuo ostaisi! Ja kummat noista! Ja vielä kun joku ystävällisesti sponsoroisi mulle ne... :)