12 joulukuuta 2010

Kolmas



3.adventti jo! Miten aika voikin mennä nykyään niin nopeasti? Onko se tämä vanhuus joka näitä tunteita aiheuttaa?


Tänään kurvasin heti puolilta päivin Ideaparkiin ja päätin, etten sinne ennen joulua enää mene! (Lähes) kaikki joululahjat on nyt siis hommattu. Ostolistalla oli myös hautajaisvaatetusta, koska miehen papan pitkä elämä päättyi n.viikko sitten ja hautajaisiin ajellaan ensi lauantaiksi.

Ideaparkista nappasin myös valkoisia tulilatvoja ja hyasintteja. Jälkimmäisiä olen vuosikaudet vältellyt astmani takia, mutta päätin testata aiheuttavatko vielä hengenahdistusta. Ainakaan kaupan jo täysin kukkivat eivät tuoksuneen juuri miltään. Jalostetaanko ne nykyään niin, vai onko mun hajuaistikin surkastunut?


Pakkanen paukkuu ja lumi narskuu kengän alla. Jäälyhtyjä on jokunen jo tehtailtu ja yksi ämpärikin rikottu. Joulukalenterin keksijä saa multa sydänlämpöiset kiitokset: lasten aamuherätykset sujuvat NIIN paljon helpommin suklaapalasen avulla!

Uuteen viikkoon uusin voimin!


06 joulukuuta 2010

Happy Birthday Finland!


Tänään juhlitaan Suomea, mutta eilen oltiin vähän eri tunnelmissa Tallipihalla. Jouluinen meno; ihania tuoksuja, kavioiden kopsetta, upeita käsitöitä, karuselli lapsille....

Mukaan tarttui ylläolevasta kojusta ovikranssi. Kunpa vaan itse osais tehdä yhtä hienoja!


Tänään on jo ehditty pulkkailla, luistella ja ottaa varaslähtö jouluruoasta nautiskeluun - lounaaksi oli nimittäin kalkkunaa ja laatikoita. Piparkakkutalon osat on koristeltu ja edessä on vielä se vaikein: mökin kokoon saattaminen. Pitäkää peukkuja! Itse en osia alkanut väsäämään. TänäKIN vuonna mennään helpoimman kautta ja käytetään valmista ANNAS:n elementtitaloa. ;)

Tämän pitkän viikonlopun ansiosta on myös suoritettu tutista vieroittamisoperaatio pienemmälle neidille. Tuloksena se, että nyt äiti on tutin korvike. Aiemmin niin hienosti itsekseen nukahtanut typy on nyt äidin nukutettava - isikään ei kelpaa. Katsotaan kauanko äidin kroppa (ja pääkoppa!) tätä kestää.

Nautitaan lumisateesta, kynttilöiden lepatuksesta ja Linnan loistosta. Hyvää Itsenäisyyspäivää meille kaikille!

PS. Pukki toi jo etukäteislahjankin : ihkauuden järkkärin! Nyt vaan tarttee opiskella sen käyttöä. :)