Onnistuinpas kerrankin! Yleensä tiikerikakkuni ovat olleet ällörasvaisia. Rasvaa tässäkin reseptissä on paljon, mutta koostumus ei kuitenkaan jätä kitalakea rasvaisen kerroksen peittoon herkuttelun jäljiltä. Olen pitänyt monta vuotta taukoa tiikerikakun leipomisessa, mutta aikoja sitten UnelmaUllan sivuilta talteen kirjoitettu ohje olikin se mitä kaipasin!
Tässä teillekin se jakoon, mikäli haluatte testailla:
200g voita
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kermaa
2rkl kaakaojauhetta
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
- Vatkaa sekaan huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Sekoita joukkoon kerma ja kuivat aineet vuorotellen.
- Ota 1/3 taikinasta eri astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe.
- Nostele voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ensin puolet jäljellä olevasta vaaleasta taikinasta, sitten suklainen taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta.
Paistoaika n.1h 175-asteessa.
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kermaa
2rkl kaakaojauhetta
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
- Vatkaa sekaan huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Sekoita joukkoon kerma ja kuivat aineet vuorotellen.
- Ota 1/3 taikinasta eri astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe.
- Nostele voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ensin puolet jäljellä olevasta vaaleasta taikinasta, sitten suklainen taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta.
Paistoaika n.1h 175-asteessa.
Tiikerikakku on aika hyvää, nam! En olekaan pitkään aikaan tehnyt itse kyseistä kakkua. Pitäisköhän taas tehdä!
VastaaPoistaIlmanmuuta pitää.=)
VastaaPoista