Kaksi vanhaa, kuivahtanutta appelsiinia odotti aamulla keittiössä. Olisin voinut kipata suoraan biojätteisiin, mutta päätin hyötykäyttää reppanat ja kaivoin joskus Pirkka-lehdestä talteen leikkaamani appelsiinimuffinireseptin esiin. Nämä ovat kyllä tosi herkullisia! Ohjeen mukaan taikinasta pitäisi riittää 12:een muffinssiin, mutta itse sain kasaan vain yhdeksän.
| ||
1 | appelsiini (kuori+mehu) | |
2 | kananmunaa | |
1 1/2 dl | sokeria | |
100 g | voita tai leivontamargariinia | |
2 3/4 dl | vehnäjauhoja | |
1 1/2 tl | leivinjauhetta | |
1 tl | vanilliinisokeria | |
Kuorrutus: | ||
1 1/2 dl | tomusokeria | |
1 rkl | appelsiinimehua | |
Lisäksi: | ||
12 kpl | Amerikan muffinivuokaa |
1. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl). Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen (Huom! Jätä 1 rkl appelsiinimehua kuorrutusta varten).
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
4. Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrutus muffinien päälle ja koristele halutessasi appelsiinin makuisilla nonpareilla.
Kiitos kivasta ohjeesta, innostuin !
VastaaPoistaKiitos Pirkalle! =) Mutta eipä kestä...=)
VastaaPoista