Leivoin eilen käyneille vieraille Rakkaan äitini bravuuria, mustikkapiirakkaa. Tämä menee aina kuin kuumille kiville. Kuva kertonee, ettei tämäkään kerta tehnyt poikkeusta.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
n.0,5 l mustikoita
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten voimakkaasti. Lisää kuivat aineet edelleen vatkaten. Painele taikina jauhotetuin sormin voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä marjojen päälle tasaisesti. Paista 200 C n.30-40 minuuttia, kunnes täyte ei enää "hölsky". Anna jäähtyä ja nauti vaniljakastikkeen kera.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
n.0,5 l mustikoita
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten voimakkaasti. Lisää kuivat aineet edelleen vatkaten. Painele taikina jauhotetuin sormin voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä marjojen päälle tasaisesti. Paista 200 C n.30-40 minuuttia, kunnes täyte ei enää "hölsky". Anna jäähtyä ja nauti vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti