08 tammikuuta 2010

Vuosi sitten

Aamupäivällä 8.1.2009 minulla oli aika yliaikaiskontrolliin äitiyspoliklinikalle. Raskausviikkoja oli kasassa jo 42, mutta vauva ei antanut merkkejä alkavasta synnytyksestä. Ultrassa selvisi, että lapsivettä oli jäljellä enää yksi sentin lammikko ja käynnistys päätettiin laittaa alulle samantien.

Mies palasi töihin ja minä pääsin suoraan synnytyssaliin ja oksitosiinitippaan. Synnytys käynnistyi nopeasti ja piti soitella mies mukaan menoon. Klo 13.45 puhkaistiin kalvot ja supistukset tihenivät. Ilokaasun voimalla edettiin ja klo 16.30 anestesialääkäri tuli laittamaan epiduraalin. Se ei kuitenkaan ehtinyt vaikuttaa lainkaan, sillä vauva syntyi jo klo 16.58! Ponnistusvaihe kesti 12 minuuttia.

Saimme kallisarvoisena lahjana toisen tyttäremme. <3
Neiti painoi huikeat 4665g ja oli 51 senttiä pitkä!
Nyt on yhteistä taivalta takana tasan vuosi.






Neiti nro.2 on ollut todella helppo vauva. Aika kultaa muistot tietysti nopeasti ja ensiviikkojen väsymys ja vauvan itkut unohtuvat pian. Kaikenkaikkiaan tyytyväinen, kärsivällinen ja iloinen rakkauspakkaus meille kuitenkin on suotu.


Lahjaksi 1-vuotiaamme sai Tripp Trappin. Ja onnellinen saaja oli lahjastaan! Hihkuu innoissaan päästessään saman pöydän ääreen muiden kanssa. Tähän saakka kun on istunut tarjottimella varustetussa syöttötuolissaan kaukana muista. ;)

Elvis olisi täyttänyt tänään 75-vuotta, mutta me juhlistamme vielä paljon tärkeämpää persoonaa. Synttärivieraat saapuvat vasta sunnuntaina, joten tiedossa on siivoamista ja leivontaa. Pakkaspäivänä tällainen puuhastelu sopiikin oikein hyvin!

6 kommenttia:

  1. Onnittelut pikkuiselle tytölle! Vuosi on mennyt kyllä hurjaa vauhtia!

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Onkohan sitä ite tullu vanhaks, ku aika menee kuin siivillä? =)

    VastaaPoista
  3. Paljon, paljon onnea synttärisankarille !!!!

    ( Vanhuudesta en tiedä mitään, mutta samaa mieltä olen että aika menee siivillä :)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut pienelle neidille. Mukavahan sitä on päästä muiden seuraan pöydän ääreen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kiitos! Täällä justiinsa odotellaan juhlavieraita saapuviksi ja sankaritar senkun vetelee sikeitä ulkona.=)

    VastaaPoista