10 syyskuuta 2010

Muumipeikon suklaamuffinssit



En nyt millään enää muista kenen leivontablogista tämän reseptin löysin...mutta tässä se tulee teillekin! Esikoisen synttärit lähestyvät, joten tein ohjeen kaksinkertaisena ja laitoin valtaosan pakkaseen odottamaan juhlia. Kuorrutuksen tein puolikkaana vain testin vuoksi. Aika äkkimakeita...eli hyviä siis! ;) Luulen, että jääkaapissa aikaa vietettyään maistuvat huomenna vielä paremmilta.


Kappalemäärä reseptissä tarkoittaa pieniin muffinivuokiin tehtyjä. Kuvissa jämätaikinasta tekemäni muutama amerikanmuffini. Ikean halpa muffinivuoka kyllä osoitti taas tarpeellisuutensa! Eivät leivokset leviä sitä käyttämällä!


Muumipeikon suklaamuffinssit (12-18 kpl)

3 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50g voita
100g tummaa suklaata
1dl kermaviiliä
2rkl kylmää kahvia
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa munaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti seokseen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Täytä 2/3 vuoasta ja paista 175´C:ssa 20-25min.

Kuorrutus

120g pehmeää voita
10dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
100g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kuumaa kahvia

Sekoita kaikki muut aineet kahvia lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kahvi. Levitä/pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Lisää nonparellit/muut koristeet. Nauti.


2 kommenttia:

  1. Ei vatkaannu käsipelillä

    VastaaPoista
  2. Ei ohjeessa mitään käsin vatkaamisesta oltu puhuttukaan, eli vatkain hommiin vaan! ;) Näiden leipomisesta on niin pitkä aika, että piti tihrustaa itsekin reseptiä läpi ja tarkistaa mitä olen kirjoittanut.

    Toivottavasti onnistuivat kuitenkin!

    VastaaPoista