13 syyskuuta 2009

Omenapaistos


Syksyn merkki on selkeästi meidän taloudessa se, että omenapaistoksia alkaa tulla uunista ulos kiihtyvällä tahdilla. Seuraksi tälle herkulle kelpaa niin vaniljajäätelö, kuin -kastikekin. Suussa sulavaa! Omput meidän paistoksiin tulevat kaupan laareista, mutta te joilla omien puiden satoa on yllin kyllin, nauttikaa kaksinverroin!



Tässä oma reseptini, josta tuskin koskaan poikkean:

2 hapokasta omenaa lohkoina
100g sulaa voita
1dl fariinisokeria
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1tl kanelia

200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.


Tämä viikko onkin muilta osin ollut aika mielenkiintoinen. Meikäläinen on mennyt mm. ambulanssilla sairaalaan. Koomisinta sinänsä vakavassa ja pelottavassakin tilanteessa oli se, että ambulanssikuskeina toimivat Sairaala-sarjan päähenkilöt. Onneksi kameroita ei ollut tällä kertaa mukana.

Eilen kotiuduttiin miehen veljen häistä itäisestä Suomesta. Oli kiva olla reissun päällä, mutta vielä paljon mukavampaa olla kotona!

Kuopuksemme oppi tänään nousemaan tukea vasten seisaalleen ja muutama konttausaskelkin päästiin eteenpäin. Ryömiminen on toistaiseksi tehokkaampaa, joten sitä käytetään kun pitää äkkiä päästä jonnekin. Kehitysaskeleiden kunniaksi omenapaistoksen kimppuun mars!




1 kommentti:

  1. Minun äiti tekee samalla ohjeella ja hyväksi on todettu !

    Toivottavasti voit nyt hyvin :) Kuulosti aikas pelottavalta..., mutta että oikein julkkisten kyydissä !

    VastaaPoista