29 toukokuuta 2010

Mun mysli


Koska kaupan myslit ovat kyllästettyjä sokerilla, suolalla, säilöntäaineilla ja millä lie, olen jo pitkään aikonut kokeilla myslin tekoa itse. Varsinkin mies meillä syö mysliä lähes päivittäin. Otin ohjeen Pastanjauhajilta ja tässä oma muunnokseni siitä:


Kotitekoinen mysli

6 dl puurohiutaleita (4 viljan, kaura- ja ruishiutaleita)
2 dl kauraleseitä
maun mukaan 2-3 lajia erilaisia siemeniä ja pähkinöitä 1-2 rkl kutakin (pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä ja pähkinäsekoitusta)
1-2 rkl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1/2-1 dl (kuivattuja ananaspaloja, papaijaa, omenaa ja banaania)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita hiutaleet, leseet ja sokeri keskenään ja levitä reunalliselle, leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle siemenet/pähkinät ja valuta hunaja ohuena nauhana tasaisesti ainesten päälle. Paahda mysliä noin kymmenen minuuttia eli kunnes hunaja alkaa kuplia ja siemenet ovat saaneet sopivasti väriä. Jäähdytä, lisää joukkoon kuivahedelmät ja sekoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

Monissa muissa resepteissä kehotettiin säilyttämään mysli jääkaapissa...tiedä sitten kumpi olisi parempi. Se on nyt joka tapauksessa tiiviissä astiassa ja säilyy kuulemma hyvänä parikin viikkoa. Tästä määrästä saa täyteen n. litran vetoisen astian. Ja hyvät makuarvosanat sai. Kannattaa siis kokeilla ja kehitellä omaan makuun sopivin sekoitus! Ei ole vaikeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti