29 toukokuuta 2010

Paluu menneisyyteen

Selailin pitkästä aikaa äitini vanhaa reseptikansiota, jonka olen säästänyt. Kansiosta löytyy käsin kirjoitettuja, mutta myös lehdistä leikattuja ohjeita kasapäin. Vanhimmat ovat varmaankin 1970-luvun alkupuolelta, elleivät vielä vanhempiakin. Oikein ehtaa retroa! ;) Sen ajan kuvia katsellessa tulee lähes kaipuu siihen aikaan. Oliko elämä silloin aidompaa, kiireettömämpää ja ihmiset erilaisia kuin nykyään?

Monissa resepteissä, kuten yllä olevastakin tekstistä voi huomata, teititellään ruuanlaittajaa/leipojaa! Ei käytetä imperatiivia, niinkuin nykyään, vaan kehotetaan: "Lisätkää jauhoja ja sekoittakaa huolella". Suloista! :)

Helmiä ovat ohjeet, joista huomaa muiden ruokakulttuurien saapumisen Suomeen. Italialaista spaghettia, kiinalaisittain maustettua keittoa tai PIZZAA, johon tulee täytteeksi niinkin eksoottisia tuotteita kuin nakkeja ja juustoa!


Äidin reseptikansio on ajan saatossa ollut tosi hyödyllinen ja aion säästää sen omille tyttärilleni muistona. Nytkin löysin monta kokeilemisen arvoista ohjetta, joista yhtä aion testata heti huomenna. Mitäpä muutakaan näinä sadepäivinä voisi tehdä kuin leipoa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti