06 kesäkuuta 2010

28 voipakettia kevyempi




Seitsemän viikkoa sitten sen päätin: näistä läskeistä pitää päästä eroon! Eräs tuttavani oli pudottanut painoaan Cambridge-kuurilla reilut 20 kiloa ja se herätti kiinnostukseni. Tutkin asiaa pitkään netistä ja sitten päätin mennä tapaamaan konsulttia. Enkä ole katunut!

Olin aluksi kolme viikkoa ns. puhtaalla kuurilla, jossa juodaan kolme pussikeittoa/pirtelöä päivässä ja lisäksi vähintään kolme litraa vettä. Sen jälkeen siirryin yhdistelmäkuurille, jossa pussien lisäksi saa syödä yhden aterian, joka sisältää 100g proteiinia ja lisäksi kasviksia/vihanneksia. Yhdistelmäkuurilla saa myös pussien tilalla nautiskella kuvassakin näkyvistä patukoista, jotka ovat oikeasti hyviä!

Kokemuksia minulla ei muista vastaavista kuureista ole, mutta olen kuullut että esim. Nutrilett-tuotteet maistuvat pahoilta. Cambridgesta varmasti jokainen löytää oman lempparimakunsa! Minun suosikkini on minttusuklaa-kaakao.

Seitsemän viikkoa siis takana ja 14kg pudotettuna. Ensimmäisen tavoitepainon saavutin helposti, toiseen tavoitteeseen on matkaa vielä muutama kilo ja sitten alkaa tasapainottelu ja uuden elämän harjoittelu. En todellakaan tuulettele voittajana vielä, vaikka toki olen enemmän kuin tyytyväinen tuloksiin! Kaikista haastavinta on pitää kilot poissa ja hallita saavutettu paino. Mutta tämä ei ollut kohdallani vain kuuri - tämä oli elämänmuutos. Herkutella saan jatkossakin, mutta hallitusti ja harvemmin.

Monien mielestä Cambridgen kaltaiset kuurit ovat täyttä huuhaata ja se mielipide heille sallittakoon. Tunnen kuitenkin itseni ja tiedän ettei hidas painon pudottaminen sovi minulle. Haluan nähdä tuloksia nopeammin. Ja kuurin aikana olen tajunnut monta asiaa ruuasta ja liikunnasta ihan uudella tavalla. Nälkää ei ole tarvinnut nähdä ja energiaa on vaikka muille jakaa! ;) Ja vanhat vaatteet roikkuvat päällä. Vielä kun saisi lottovoiton, niin lähtisin shoppailemaan oikein urakalla uusia kuteita!

Ostin uusimman Painonvartijat-lehden pari päivää sitten kansikuvan perusteella. Kannessa sattui olemaan vanha lapsuusajan tuttuni, 43kg kevyempänä! Painonvartijoita olen kerran kokeillut ja sen opit tulevat varmasti olemaan apuna jatkossa painonhallinnassa. Aluksi kuitenkin aloittelen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tällä hetkellä syön siis kaksi normaalia ateriaa (100g proteiinia ja kasviksia/vihanneksia) ja kaksi Cambridge-ateriaa päivässä.


Jos kiinnostuksesi heräsi, tutustu Cambridge-kuurin virallisiin sivuihin. Voin suositella! ;)




6 kommenttia:

  1. Siis aivan mahtavaa !!!!! Paljon onnea !!!!!
    On se vaan niin kovaa itsekuria vaativaa touhua. Olen varma että pystyt myös pitämään kevyemmän linjan. JEEEE, iloitsen kanssasi !!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marianne! ;)

    Pelkäsin ennen kuuria sortuvani ties mihin houkutuksiin, mutta itsenikin on yllättänyt tämän helppous. Tottakai kiusauksia on tullut, mm. Vappuna katsoin vierestä kun muut mussuttivat simaa, munkkeja ja sipsejä yms., mutta kovana pysyin!

    Ja ihanaa on huomata kanssaihmisten katseet ja se, että moni huomaa muutoksen. Onko se sitten suomalaista kateutta/ujoutta, ettei monikaan uskalla/kehtaa asiaa kommentoida? Mutta pääasia että puntari näyttää nyt ihan eri lukemaa ja vaatteet tippuvat päältä! ;)))

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kiinnostuin kertomuksestasi.
    Mitä tollanen kuuri kustantaa? Hinnoista ei mainittu mitään www-sivuilla. Onko kallista?

    VastaaPoista
  4. Hei anonyymi!
    Hintoja ei tosiaan sivuilta löydy. Pussit maksavat 55€/vko + konsultin veloittama käyntimaksu (minun konsultillani 5€/kerta).

    Voit itse päättää miten usein konsultin luona käyt (esim. jos välimatka on pitkä), mutta aluksi kannattaa kyllä tavata viikoittain/olla puhelimitse/meilitse yhteydessä aina kun kysyttävää tulee. Ajan kuluessa tapaamistarvekin vähenee.

    Ota ihmeessä yhteyttä lähimpään asuinalueellasi toimivaan konsulttiin ja varaa aika! Ei ekalla käyntikerralla tarvitse sitoutua mihinkään jos ei halua, mutta lisäinfoa varmasti saat. Ja nuo www-sivut ovat tietopakettina aika kattavat menestystarinoineen. ;)

    VastaaPoista
  5. Mahtava homma! Onnea hurjasti! Kokemuksesta tiedän, että itsekuria vaaditaan. Vaativinta onkin juuri pysyä siinä pääsemässään painossa. Mutta kyse on tosiaan elämänmuutoksesta! Vanhaan ei voi palata! Toivottavasti sulla sujuu hyvin! Itselläni menee vaihtelevasti. ;)

    Eikö olekin kiva huomata, että vaatteet ovat liian isoja? Itsellä huomasin ainakin hävinneet kilot housuista ensimmäisenä.

    VastaaPoista
  6. Kyllä, vaatteista kadonneet kilot ekana huomaa! Ja ite huomaan sen myös sormuksista. Pakko mennä pian pienennyttämään kihla- ja vihkisormuksia, kun saa kokoajan pelätä millon ne tippuu! ;)

    VastaaPoista