04 kesäkuuta 2010

Maailman parhaat viipalepikkuleivät


En jaksa muistaa olenko laittanut tätä keksireseptiä aiemmin tänne, mutta kertaushan ei koskaan ole pahasta. ;) Näitä herkkuja on tullut vuosien saatossa leivottua omiin, ja pyynnöstä myös muiden juhliin ja illanistujaisiin - eli muidenkin mielestä ovat hyviä! Kannattaa siis kokeilla, kun aihetta juhlaan ilmenee...ja miksei näillä arkeaankin saa juhlistaa!

Tällä kertaa iso rasiallinen näitä matkaa miehen ja tyttöjen mukana kohti anoppilaa. Tämä mamma saa siis viettää KOKO viikonlopun laatuaikaa itsensä kanssa - hiljaisuutta, saunomista, perennojen istuttamista, ikkunan pesua, siivoamista keskeytyksettä, leffaa...riittävätköhän tunnit kaiken sen toteuttamiseen jota pienessä mielessäni olen kaavaillut? ;)


Maailman parhaat viipalepikkuleivät


200g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria

-vatkataan vaaleaksi

1 munan keltuainen

-lisätään ja vatkataan

2 rkl siirappia

-lisätään ja taas vatkataan

3 tl vaniljasokeria
n.5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

-sekoitetaan yhteen ja lisätään taikinaan. Vatkataan jälleen. ;)

Hieman muruinen taikina painellaan kulhossa tiiviimmäksi ja kipataan jauhotetulle pöydälle. Muovataan iso tanko, joka jaetaan kahdeksaan yhtä suureen osaan. Jokaisesta osasta muovataan leivinpaperille tanko, joka taputellaan kevyesti matalahkoksi (kuva alla). Yhdelle pellille ei kannata laittaa kolmea tankoa enempää, koska ne leviävät uunissa.

Paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Oma vinkkini on, että kun taikinatankojen keskiosakin laskeutuu, on aika ottaa pelti uunista. Anna tankojen jäähtyä hetki ja viipaloi ne sitten terävällä veitsellä kapeiksi kekseiksi. Omasta mielestäni nämä pikkuleivät säilyvät parhaimpina peltisessä rasiassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti