09 kesäkuuta 2010

Itsetehty kebab


Koska tämä elämä on viime kuukaudet pyörinyt aikalailla laihdutuksen parissa, tuntuu että myös ajatukset pyörivät kokoajan ruoan ja kaloreiden ympärillä. ;) Nyt yhdistelmäkuurilla, kun syön proteiinia 2x100g/pvä olen yrittänyt keksiä muutakin purtavaa kuin tonnikalaa, katkarapuja ja broileria - niitä tuli syötyä vähän liikaakin jossain vaiheessa!

Mukavaa vaihtelua arkeen toi tänään itsetehty kebab. Eilen sen väsäsin ja yön jääkaapissa vetäydyttyään se olikin tosi hyvää. Suosittelen testaamaan! Tietää varmasti mitä kebab sisältää kun sen itse tekee. Eikä ole todellakaan vaikeaa. Monitoimikone helpottaa hommaa aikalailla, mutta tavallisella sähkövatkaimella (niillä vahvemmilla koukerovatkaimilla) jauhelihan sekoittaminen onnistuu myös ihan hyvin.

Kebab

800g jauhelihaa
3rkl pihvimaustetta
2tl paprikajauhetta
2tl aromisuolaa

Sekoita jauheliha ja mausteet monitoimikoneessa/sähkövatkaimella kulhossa kokoajan sekoittaen n.10min. Muovaa kostein käsin massasta pötkö ja laita se kaksinkertaisen alumiinifolion sisään tiiviiksi paketiksi. Laita 100-asteiseen uuniin 3-4 tunniksi. Ota uunista ja anna vetäytyä rauhassa avaamatta foliota. Parhaiten kebab vetäytyy ja tiivistyy jääkaapissa yön yli levättyään ja terävällä puukolla siitä saa vuoltua ohuita siivuja. (Ennen jääkaappiin siirtoa kannattaa kuitenkin kaataa folion sisälle kertynyt neste pois!)



Tänään nälkä ehti äityä niin kovaksi ennen ruoka-aikaa etten paljon salaatin väsäämiseen jaksanut panostaa. Kebabin seurana söin raejuustoa ja eihän kebab maistuisi miltään ilman aitoa oikeaa Korv Göranin kastiketta, aitoa KeskipohOjalaista sellaista! ;)) Kebabin voi siis syödä myös ilman niitä rasvassa lilluvia ranskalaisia! Miehen eväsrasiaan kebabin seuraksi keitin riisiä.


Maukasta keskiviikkoa kaikille teille!



2 kommenttia:

  1. Mieheni on monesti puhunut, että tehdään itse kebabia, mutta eipä vaan olla tehty. Pitäsiköhän sitä ihan oikeesti joskus kokeilla! :) Ohjeesi näyttää ainakin helpolta!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa oikeesti kokeilla, ei oo todellakaan vaikeeta!!! Mun mies sano tänään, että hänen makuunsa sais olla vähä vähemmän pihvimaustetta, mutta makuasioitahan nämä on.

    Korv Göranin kastikkeen lisäksi Felixin valkosipulikastike on aika namskis kebabin kanssa. Kaloreista en tiiä. ;)

    VastaaPoista